Galerie Forsblom – Studio space, Helsinki, Finland, February 13 – March 8, 2015

Toni R. Toivonen  Gallerie Forsblom Studio 2015

“It’s not so much the painting that excites me as that the painting unlocks all kinds of valves of sensation within me which return me to life more violently” -Francis Bacon

Toimin metodeilla, jotka käyvät keskustelua kuoleman ja elämän teeman kanssa. Teokset ovat haavoittuvaisia ja sisältävät läsnäolon. Valitut tekemisentavat pakottavat taiteilijan kohtaamaan aiheensa läheltä.

Viimeisimmät teokseni olen tehnyt mädättämällä löytämiäni kuolleita eläimiä messingin päällä. Messinki hapettuu, syntyy maalaus ilman mitään lisättyä.

Eläin sitoo ja on eläessään sitonut itseensä energiaa, jonka se luovuttaa kuolemansa jälkeen ja jonka messinki ottaa vastaan. Eläin katoaa, mutta sen läsnäolo jää metallin pintaan ja lopulliseen kuvaan. Syntynyt jälki ei esitä viimeistä läsnäoloa, vaan se on siinä todella.

Tekemisessäni korostuu elämän dualistinen luonne. Teoksen voi löytää jostakin toivon ja epätoivon väliltä. Asian lähes raakaan kohtaamiseen liittyy vastakohtana sen kullanhohtoinen, arvokas ja levollinen puoli.

Näyttelyni Galerie Forsblomissa on samalla toinen lopputyönäyttelyni Taideyliopiston Kuvataideakatemialle. Näyttelyyn liittyy intensiivinen, lähes vuoden mittainen työskentelyjakso. Taiteellisen työskentelyn viimeistä vaiheista kertovan kirjallisenopinnäytteeni osia pääsee tarkastelemaan täältä: “Tekemisestä”

Kuvia näyttelystä ja teossarjasta:

“Between Hope And Despair 2015”

Helsingin Sanomien juttu kolmesta Forsblomin näyttelystä:

http://www.hs.fi/paivanlehti/03032015/a1425295872802

Helsingin Sanomien nosto:

http://www.hs.fi/paivanlehti/07032015/a1425619733557